Vaticaan 2 Euro 2019 Restauratie Sixtijnse Kapel Gekleurd


sinds 2-4-2021 03:09:40

Grote foto vaticaan 2 euro 2019 restauratie sixtijnse kapel gekleurd verzamelen munten overige
prijs: € 39,50
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

De Sixtijnse Kapel (Cappella Sistina) wordt vaak gezien als de beroemdste en meest bekendste binnenruimte ter wereld door de prachtige fresco's (muurschilderingen) van Michelangelo. In het Sixtijnse Kapel komen de kardinalen bijeen om te beslissen wie de nieuwe Paus wordt. Doormiddel van rook (zwart en wit) kan het wereldwijde publiek zien of er een nieuwe Paus is gekozen of niet! Ruim 39 jaar geleden zijn 's werelds beste restaurateurs begonnen met het restaureren van de fresco's van Michelangelo die uit meer dan 300 figuren bestaat, de restauratie duurde 14 jaar (1980 - 1994) De fresco's slaan terug het eerste boek van de Hebreeuwse bijbel namelijk Genesis. Het is alweer 25 jaar geleden dat de fresco's in originele staat terug zijn gebracht en om de 'restauratie van de eeuw' te herdenken is besloten om hier een 2 Euromunt over uit te geven. Op de voorkant van deze Gekleurde 2 Euromunt ziet men een afbeelding van Christus, wanneer het vonnis van het Laatste Oordeel uitgesproken. Zijn rustig maar vooral heerszuchtige gebaar zorgt voor inspiratie en rust. Achter Christus ziet men een vrouw gebukt. In cirkelvorm ziet men rechts de tekst CAPPELLA SISTINA - FINE DEL RESTAURI. (Sixtijnse Kapel - Einde van de restauratie). Links ziet men staan: CITTA DEL VATICANO (VATICAANSTAD). De jaartallen 1994 en 2019 worden ook weergegeven. Deze Gekleurde 2 Euromunt is verpakt in een muntencapsule.
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!
Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): VA19-2EURO8


Kenmerken: Kopen in NijverdalKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 24022654 Meld aan Aanbodpagina