Luxemburg 5 Euro 2019 Château de Bourglinster


sinds 28-7-2021 03:02:24

  • Grote foto luxemburg 5 euro 2019 ch teau de bourglinster verzamelen munten overige
  • Grote foto luxemburg 5 euro 2019 ch teau de bourglinster verzamelen munten overige
  • Grote foto luxemburg 5 euro 2019 ch teau de bourglinster verzamelen munten overige
Grote foto luxemburg 5 euro 2019 ch teau de bourglinster verzamelen munten overige Grote foto luxemburg 5 euro 2019 ch teau de bourglinster verzamelen munten overige Grote foto luxemburg 5 euro 2019 ch teau de bourglinster verzamelen munten overige
prijs: € 125
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

In de serie van Luxemburgse 5 Euromunten met als thema historische kastelen is het onderwerp van de munt van 2019 het kasteel van Bourglinster, ook wel Château de Bourglinster genoemd. Het kasteel wordt in officiële geschriften voor het eerst genoemd in 1098! Rond 1385 is het kasteel uitgebreid met twee verdedigingstorens, een gracht en werd het kapel uitgebreid. Het kasteel werd in 1543 gedeeltelijk verwoest maar in 1548 is het kasteel gerepareerd en werd het kasteel zelfs uitgebreid met een extra Renaissance-vleugel. In 1968 werd het kasteel eigendom van de Luxemburgse staat en werden alle gebouwen volledig gerestaureerd. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt voor concerten, vergaderingen, meetings, tentoonstellingen, evenementen etc. Ook kan men er heerlijk eten en bevindt zich een van de beste restaurants van Luxemburg zich in dit prachtige kasteel. Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van het kasteel van Bourglinster. Men ziet de naam BOURGLINSTER staan en de waarde aanduiding van 5 Euro wordt weergegeven. Op de achterkant van deze prachtige Niobium munt ziet men een afbeelding van Groothertog Hendrik van Luxemburg met verticaal de landsnaam LETZEBUERG (Luxemburg) en het jaartal 2019. De munt is verpakt in een luxe genummerde verpakking.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): LX19-5EBOUR


Kenmerken: Kopen in NijverdalKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 25725025 Meld aan Aanbodpagina