Luxemburg 2 Euro 2020 Prins Hendrik Coincard


sinds 7-1-2021 03:08:11

Grote foto luxemburg 2 euro 2020 prins hendrik coincard verzamelen munten overige
prijs: € 42,50
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Prins Hendrik van Oranje-Nassau (Prince Henri d'Orange-Nassau) was een zoon van Koning Willem II der Nederlanden. Prins Hendrik had een lange loopbaan in de marine en is de enige van de familie Oranje-Nassau die destijds de Nederlandse kolonie Nederlands-Indië bezocht. Hij werd in 1850 stadhouder van het groothertogdom Luxemburg, waar zijn broer Koning Willem III hem had aangesteld. Hij woonde afwisselend in Nederland en Luxemburg maar de laatste jaren woonde Prins Hendrik voornamelijk in Luxemburg, geliefd door het volk, geliefd door de zeevaarders. Prins Hendrik werd 200 jaar geleden te Paleis Soestdijk geboren, vandaar dat Luxemburg heeft besloten om hier een speciale 2 Euromunt over uit te geven. Op de munt ziet men portret van Prins Hendrik van Oranje-Nassau en de huidige Groothertog Henri. Zijn naam Prince Henri d'Orange-Nassau wordt links in cirkelvorm weergegeven. De jaartallen van geboorte en sterfte (1820-1879) worden centraal weergegeven. Hieronder vindt men de landsnaam: Luxemburg en het jaartal van uitgifte 2020. Links van het jaartal ziet men de Servaasbrug, dit is het muntteken van de Nederlandse Muntmeester Dhr. Satijn. Rechts van het jaartal ziet men de Nederlandse Mercuriusstaf, dit geeft aan dat de munt is Nederland is geslagen. Er zijn slechts 7.500 munten geslagen met het Muntteken Servaasbrug! De munt is verpakt in een luxe Coincard.
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!
Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): LX20-2EURO3


Kenmerken: Kopen in NijverdalKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 23897431 Meld aan Aanbodpagina