Litouwen 1,5 Euro 2018 Jonises Rasos


sinds 28-6-2021 03:06:28

  • Grote foto litouwen 1 5 euro 2018 jonises rasos verzamelen munten overige
  • Grote foto litouwen 1 5 euro 2018 jonises rasos verzamelen munten overige
  • Grote foto litouwen 1 5 euro 2018 jonises rasos verzamelen munten overige
  • Grote foto litouwen 1 5 euro 2018 jonises rasos verzamelen munten overige
  • Grote foto litouwen 1 5 euro 2018 jonises rasos verzamelen munten overige
Grote foto litouwen 1 5 euro 2018 jonises rasos verzamelen munten overige Grote foto litouwen 1 5 euro 2018 jonises rasos verzamelen munten overige Grote foto litouwen 1 5 euro 2018 jonises rasos verzamelen munten overige Grote foto litouwen 1 5 euro 2018 jonises rasos verzamelen munten overige Grote foto litouwen 1 5 euro 2018 jonises rasos verzamelen munten overige
prijs: € 5,95
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Litouwen is in het jaar 2017 gestart met een Tiendelige serie munten die als thema hebben de Folklore en Tradities in Litouwen. Deze tradities zijn vaak diepgewortelde tradities. In 2017 is gestart met de Sint Cazimirs dag en het thema van de munt van 2018 is Jonises (Rasos). Jonises is het feest van de Zonnewende. De zon heeft rond 24 juni haar hoogste stand bereikt, de nacht is het kortst, althans het is het kortst donker. De datum 24 juni wordt ook in verband gebracht met de geboortedag van Johannes de Doper vandaar de naam Jonises. Tijdens deze Zonnewende dag worden er op verschillende plaatsen vreugde vuren aangestoken. Dit gebruik vond overigens ook in andere plaatsen in Europa plaats. Op de voorkant van deze prachtige munt ziet men een aantal symbolen die kenmerkend zijn voor de Jonises: Een bloeiende varen, de maan, de zon en een groene krans die in een wervelwind veranderd. Centraal staat een gestileerde varen bloesem. Verder ziet men nog de woorden Rasos Svente Jonises. Op de achterkant van de munt ziet men een groot aantal waterdruppels. Deze waterdruppels zijn zodanig gepositioneerd dat ze in het midden Vytys vormen, het nationale Symbool van Litouwen. Vitys is de ridder die met het zwaard in de hand op zijn paard zit. Verder ziet men op de achterkant van de munt de landsnaam LIETUVA (Litouwen), de waarde aanduiding van 1,5 Euro en het jaartal 2018.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): LT18-15JONI


Kenmerken: Kopen in NijverdalKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 19530107 Meld aan Aanbodpagina