Letland 5 Euro 2017 De Want van de Oude Man

sinds 25-7-2021 03:08:18

  • Grote foto letland 5 euro 2017 de want van de oude man verzamelen munten overige
  • Grote foto letland 5 euro 2017 de want van de oude man verzamelen munten overige
  • Grote foto letland 5 euro 2017 de want van de oude man verzamelen munten overige
  • Grote foto letland 5 euro 2017 de want van de oude man verzamelen munten overige
  • Grote foto letland 5 euro 2017 de want van de oude man verzamelen munten overige
Grote foto letland 5 euro 2017 de want van de oude man verzamelen munten overige Grote foto letland 5 euro 2017 de want van de oude man verzamelen munten overige Grote foto letland 5 euro 2017 de want van de oude man verzamelen munten overige Grote foto letland 5 euro 2017 de want van de oude man verzamelen munten overige Grote foto letland 5 euro 2017 de want van de oude man verzamelen munten overige
prijs: € 59,50
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Dit is de derde munt uit de serie Sprookjes munten van Letland. Het thema van de munt van het jaar 2017 is The Old Man's Mitten oftewel de Want van de oude Man. Het sprookje wordt op verschillende manieren verteld, maar het meest gangbare verhaal is dat van de oude man die in de winter hout wil sprokkelen in het bos. Hij verliest één van zijn wanten en dit ziet een vlieg die de want als een warm huis gaat gebruiken. Even later komt er een muis voorbij die er ook gaat wonen, gevolgd door een haas, een wolf en een beer. Het wordt allemaal wel krap in de want maar ze wonen er gezellig. Op een bepaald moment mist de oude man zijn want en gaat hem zoeken. Zijn hond blaft als hij de want ziet liggen en de dieren schrikken hier zo van dat ze snel er vandoor gaan. De oude man is blij dat hij zijn want weer heeft gevonden en gaat tevreden naar huis. Op de voorkant van de munt ziet men een want waaruit een beer en een wolf steken, verder ziet men aan de linkerkant van de munt een vlieg en een haas en aan de rechterkant van de munt een muis. Ook ziet men de Letse tekst Cecisa Cimdins (De want van de oude man). Op de achterkant van de munt ziet men een aantal vrolijk dansende dieren, de beer danst met de vos en de haas met de muis. De vlieg ziet men vrolijk tussen de dansende dieren vliegen. Deze bijzondere sprookjesmunt beeldt de eeuwenoude Letse volksgezinde wijsheid perfect uit. De munt is verpakt in een luxe verpakking en wordt met een certificaat geleverd.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): LV17-5TOMMI


Kenmerken: Kopen in Nijverdal


Klik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 18090507 Meld aan Aanbodpagina