Letland 2 Euro 2017 Letgallen


sinds 18-7-2021 03:04:41

  • Grote foto letland 2 euro 2017 letgallen verzamelen munten overige
  • Grote foto letland 2 euro 2017 letgallen verzamelen munten overige
  • Grote foto letland 2 euro 2017 letgallen verzamelen munten overige
Grote foto letland 2 euro 2017 letgallen verzamelen munten overige Grote foto letland 2 euro 2017 letgallen verzamelen munten overige Grote foto letland 2 euro 2017 letgallen verzamelen munten overige
prijs: € 3,45
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Letland geeft een serie bijzondere 2 Euromunten uit van haar vier provincies. De eerste is in het jaar 2016 uitgegeven (Vidzeme). In 2017 volgen Letgallen en Kurzeme en wordt in het jaar 2018 deze serie afgesloten met de provincie Zemgalen. Deze bijzondere 2 Euromunt heeft als thema de provincie Letgallen. Letgallen is de meest oostelijke provincie van Letland en ze grenst aan Rusland en Wit Rusland. Ongeveer een derde van de Letse bevolking woont in Letgallen. Letgallen wordt ook wel het land van de meren genoemd. Bijzonder is dat de Reformatie in Letgallen niet heeft plaatsgevonden en het overwegend Katholiek is. Er leeft een grote Russische minderheid in Letgallen. Op de munt ziet men het wapen van Letgallen. Op dit wapen ziet men een leeuw naar rechts lopend met een zwaard in de hand. Boven het wapen ziet men de landsnaam Latvija (Letland) en onder het wapen de provincienaam Latgale (Letgallen). Aan de rechterkant van de munt ziet men het jaartal 2017. Het randschrift van de munt luidt DIEVS * SVETI * LATVIJU (God zegene Letland).
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!
Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): LV17-2EURO5


Kenmerken: Kopen in NijverdalKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 19368187 Meld aan Aanbodpagina