Estland 2 Euro 2020 Vredesverdrag van Tartu Coincard


sinds 28-5-2021 03:02:14

  • Grote foto estland 2 euro 2020 vredesverdrag van tartu coincard verzamelen munten overige
  • Grote foto estland 2 euro 2020 vredesverdrag van tartu coincard verzamelen munten overige
  • Grote foto estland 2 euro 2020 vredesverdrag van tartu coincard verzamelen munten overige
Grote foto estland 2 euro 2020 vredesverdrag van tartu coincard verzamelen munten overige Grote foto estland 2 euro 2020 vredesverdrag van tartu coincard verzamelen munten overige Grote foto estland 2 euro 2020 vredesverdrag van tartu coincard verzamelen munten overige
prijs: € 17,50
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Het Vredesverdrag van Tartu werd op 2 februari 1920 ondertekend tussen Estland en Sovjet-Rusland, hierdoor werd de Estse Onafhankelijkheidsoorlog beëindigd. De oorlog tussen Estland en de Bolsjewieken (Russen) begon op 22 november 1918 en duurde tot 2 februari 1920. Toen Estland erkend werd als onafhankelijk land kreeg het maar liefst 15 miljoen gouden Roebels om de schade in het land te herstellen. In juni 1940 vielen de Sovjet-troepen opnieuw Estland binnen en werd het verdrag geschonden. Pas in 1991 kon Estland zich weer onafhankelijk noemen. Om te herdenken dat Estland 100 jaar geleden voor het eerst onafhankelijk werd, is besloten om hierover een speciale 2 Euro uit te geven. Op de 2 Euro 2020 van Estland ziet een tak met hieraan vele blaadjes, dit geeft de bloei van Estland weer na de bloedige tijd. In deze boom zijn de woorden Tartu Rahu verwerkt (Vredesverdrag van Tartu). Onderaan de munt ziet men de landsnaam: Eesti (Estland) en de datum: 02.02.2020. De munt is verpakt in een schitterende blauwe Coincard. In de binnenkant van de Coincard wordt extra informatie gegeven over dit Vredesverdrag. Op de achterkant ziet men de Estse delegatie die het verdrag hebben ondertekend. De oplage van deze Coincard is 10.000 exemplaren.
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!
Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): EE20-2EURO7


Kenmerken: Kopen in NijverdalKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 25724889 Meld aan Aanbodpagina