Duitsland 5 Euro 2020 Polaire Zone set van 5 Proof


sinds 27-6-2021 03:12:45

Grote foto duitsland 5 euro 2020 polaire zone set van 5 proof verzamelen munten overige
prijs: € 145
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Dit is de vierde munt uit de Duitse vijfdelige serie van 5 Euromunten die als onderwerp hebben de Klimaatzones van de aarde. Deze serie munten met een gekleurde ring worden in de jaren 2017 tot en met 2021 uitgegeven. De kleuren van de ringen zijn als volgt: 2017 = rood, 2018 = oranje, 2019 = groen, 2020 = turquoise en 2021 = paars. De Duitse 5 Euro 2020 heeft als thema de Polaire Zone (Poolgebied) en heeft een turquise ring. De Polaire zone bevindt zich ten noorden van de Noordpoolcirkel (Arctis) en ten zuiden van de zuidpoolcirkel. De meeste oppervlakte van deze gebieden bevonden zich vroeger permanent onder sneeuw en ijs. De zon schijnt schuin op deze gebieden, waardoor er minder warmte door de grond geabsorbeerd wordt. In de zomer is het in de Poolgebieden 24 uur lang licht en in de winter is het 24 uur per dag donker! Door de opwarming van de aarde verdwijnt het ijs steeds sneller en men verwacht dat over 25 jaar er geen ijs meer zal zijn. Op de voorkant van de munt ziet men een Eland op een stuk ijs staan. De munt laat ijsbergen en ijsvlaktes zien, iets wat kenmerkend is voor deze gebieden. Daarnaast ziet men nog een toren van een onderzoeksstation. Onderaan ziet men de tekst: SUBPOLARE ZONE (Polaire Zone). achterkant van deze serie munten is gelijk. Men ziet in het midden de Bondsadelaar met boven het hoofd van de Adelaar de slagplaats van de munt. De munt wordt op vijf verschillende plaatsen geslagen, dit ziet men aan de letter van de slagplaats en aan de kleur van de Turquise ringen. Aan de onderkant van de munt ziet men het jaartal 2020. In de buitenste ring van de munt ziet men de landsnaam Bundesrepublik Deutschland (Bondsrepubliek Duitsland). Verder ziet men de waarde aanduiding van 5 Euro met daaromheen ongelijk verdeeld de 12 sterren van Europa. Verder ziet men meteen de Turquise ring. Deze is gemaakt van het materiaal Polymeer. Het randschrift van de munt is KLIMAZONEN DER ERDE = Klimaatzones van de Aarde. De kwaliteit van de munten is Proof, dat wil zeggen dat de munten met een speciaal stempel geslagen zijn. De munten zijn verpakt in een luxe verpakking van Plexiglas waar in deze prachtige munt nog meer tot zijn recht komt. Om deze verpakking is een turquoise band gemaakt om nog eens extra deze munt met de turquoise ring te benadrukken. Deze serie bestaat uit alle 5 slagplaatsen!
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!
Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): DE20-5POLPP


Kenmerken: Kopen in NijverdalKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 25722788 Meld aan Aanbodpagina