België 2 Euro 2018 Studentenopstand 1968

sinds 15-7-2021 03:06:47

Grote foto belgi 2 euro 2018 studentenopstand 1968 verzamelen munten overige
prijs: € 9,70
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Het jaar 1968 was een woelig jaar, de Praagse lente werd hardhandig de kop ingedrukt, de Vietnam oorlog woedde volop, Martin Luther King en Robert Kennedy werden vermoord. Maar er waren ook leukere dingen zoals het liedje van Toon Hermans, Jan Janssen die als eerste Nederlander de Tour de France won, de Beatles die nummer 1 stonden met Hey Jude en natuurlijk de eerste aflevering van de Fabeltjeskrant! Het jaar 1968 wordt algemeen beschouwd als een kantelmoment waarbij de oude conservatieve maatschappij veranderde naar een meer individuele en sociale maatschappij met meer vrijheden. In heel Europa waren er Studentenrevoltes, o.a. in Parijs en Berlijn en niet te vergeten in België in Leuven. In Leuven was de discussie met name tussen Franse en Vlaamse studenten. De revoltes bloedden echter al snel dood. Ter herinnering aan de Studentenrevolte van 1968 te Leuven geeft België een bijzondere 2 Euromunt uit. Op de voorkant van de munt ziet men een tweetal studenten. De éne student zwaait met een manifest en de andere student zwaait met een vlag. Op de achtergrond ziet men een afbeelding van een Griekse Aula. Men ziet aan de bovenkant het driehoekige Fronton met daaronder zeven zuilen. De bodem, het stereobaat bestaat uit twee lagen. Aan de linkerkant van de munt ziet men het jaartal 2018 met daaronder de afkorting van België = BE. Aan de bovenkant van de munt ziet men in het Nederlands en het Frans de maand Mei (Mei - Mai) met daarnaast het jaartal 1968.
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!
Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Land: België
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): BE18-2EURO4


Kenmerken: Kopen in Nijverdal


Klik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 19348812 Meld aan Aanbodpagina