Andorra 2 Euro 2019 '600 jaar Parlement van Andorra' UNC


sinds 28-5-2021 03:02:12

Grote foto andorra 2 euro 2019 600 jaar parlement van andorra unc verzamelen munten overige
prijs: € 47,50
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Andorra 2 Euro 2019 '600 jaar Parlement van Andorra' (600 years of the Council of the Land) is de tweede 2 Euromunt die Andorra heeft uitgegeven in 2019. In 1419 werd de Raad van het Land (Consell de la Terra) opgericht om alle problemen in de parochies aan te pakken die Andorra kende. Andorra kent 7 parochies die allemaal bestaan uit een aantal dorpen. Bijna elke parochie heeft een eigen feestdag. Ook hebben de parochies eigen volksfeesten die meestal 2 dagen duren! Het belastingbeleid verschild in Andorra per parochie, iets wat in andere landen vaak ondenkbaar is. Elke 4 jaar worden er verkiezingen gehouden in Andorra en worden er 2 leden gekozen per parochie. Deze 14 leden vormen samen de helft van het parlement van Andorra. Het parlement van Andorra bestaat uit 28 zetels, de andere helft (14) wordt gekozen via een evenredige vertegenwoordiging. Op de voorkant van de munt ziet men een aantal mensen die een deel van het parlement voorstellen. In het midden ziet men het wapen van Andorra. In cirkelvorm ziet men geschreven: 600 ANYS DEL CONSELL DE LA TERRA (600 jaar Parlement van Andorra). Ook wordt de landsnaam ANDORRA weergegeven. Onderaan de munt ziet men de jaartallen 1419 en 2019. De munt is verpakt in een bedrukte munthouder.
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!
Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): AD19-2EURO6


Kenmerken: Kopen in NijverdalKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 25724950 Meld aan Aanbodpagina