Passion de Blanc


sinds 6-8-2022 14:40:58

Grote foto passion de blanc verzamelen flesjes en doppen
prijs: € 8
Locatie : Geleen  (Vlaams-Limburg)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Verfrissende aroma's van citrus begeleid door exotisch fruit zoals en nectarine gevolgd door verleidelijke hints van witte bloesem. Heerlijk zonnige en evenwichtige stijl van 3 druiven die elkaar mooi aanvullen. Aangename medium lange en droge afdronk.

Veelzijdige zonnige stijl die perfect als aperitiefwijn kan gebruikt worden maar ook makkelijk zijn mannetje staat bij zeevruchten, schaaldieren, carpaccio van vis, salades, asperges en gebakken of gegrilde vis (zonder zware saus). Klimaat:
De Cevennen beschikken over een Mediterraan klimaat (Warme, droge zomers en milde winters) dat in de tussenseizoenen sterk beïnvloed wordt door afkoelende winden uit het Noorden en door regens en koelte die vanuit de Pyreneeën komen. Er kan op korte tijd dan ook soms erg veel neerslag vallen. Deze temperatuurschommelingen (ook tijdens de nacht) garanderen een langere en betere rijping van de druiven.
Bodem:
Het massief van de Cevennen is een van de laatste uitlopers van het Centraal Massief en wordt vooral gedomineerd door kalkrijke gronden met klei en keien.
Vinificatie:

Sauvignon Blanc, Rolle en Colombard. Na de pluk worden de druiven apart gekneusd en het sap van zijn sediment gescheiden. De druiven worden ook gescheiden gefermenteerd onder lage temperatuur op inox vaten. Daar rust hij ook nog 6 maanden verder waarna de assemblage wordt gemaakt. Na een kort verblijf op de fles in de kelders van het domein wordt hij dan op de markt gebracht.


Jaartal: 2021
Brand: Domain Grand Chemin
Titel: Passion de Blanc
Druivensoort: Sauvignon Blanc-Vermentino-Colombard
Klass: Pays D'Oc
Streek: Languedoc Roussillon
Land: Frankrijk
Kleur: Blanc
Alcohol: 12.5
Ltr.: 0.75

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk - Algemeen: Domaine Grand Chemin


Kenmerken: Kopen in GeleenKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 29332324 Meld aan Aanbodpagina