Finland 20 Euro 2018 Sami


sinds 13-7-2021 03:06:52

  • Grote foto finland 20 euro 2018 sami verzamelen munten overige
  • Grote foto finland 20 euro 2018 sami verzamelen munten overige
  • Grote foto finland 20 euro 2018 sami verzamelen munten overige
  • Grote foto finland 20 euro 2018 sami verzamelen munten overige
  • Grote foto finland 20 euro 2018 sami verzamelen munten overige
Grote foto finland 20 euro 2018 sami verzamelen munten overige Grote foto finland 20 euro 2018 sami verzamelen munten overige Grote foto finland 20 euro 2018 sami verzamelen munten overige Grote foto finland 20 euro 2018 sami verzamelen munten overige Grote foto finland 20 euro 2018 sami verzamelen munten overige
prijs: € 59,50
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

In het kader van de serie munten met als thema de Finse Cultuur is het thema van de bijzondere 20 Euromunt van 2018 de Sami. Sami of Samen is een bevolkingsgroep die in het noorden van vier landen wonen: Noorwegen û Zweden û Finland en Rusland. Ze moeten niet vergeleken worden met Lappen, daar willen ze liever niet mee verwisseld worden. De Sami cultuur is een eeuwenoude cultuur. Men leefde vroeger met name van het houden van Rendieren en vissen met netten, onder het ijs, was hun specialiteit! De nationale feestdag van de Sami is 6 Februari. De munt is ontworpen door een kunstenares welke zelf een Sami is. Er wonen in Finland ca. 10.000 Sami's. Op de voorkant van de munt ziet men een aantal vissen met bouwwerken. Verder ziet men de tekst "De Finse Cultuur" in het Fins en het Zweeds. Aan de onderkant van de munt ziet men het jaartal 2018. Op de achterkant ziet men de zon. Na een lange poolnacht is het voor de Sami altijd een emotioneel moment dat de zon na maanden weer opkomt. Verder ziet men een aantal driehoeken die de traditionele tenten van de Sami weergeven. Verder ziet men de landsnaam Finland / Suomi in het Fins en het Zweeds en de waarde aanduiding van 20 Euro. De munt is verpakt in een luxe berken houten verpakking en wordt met een certificaat geleverd. De oplage van deze munt is slechts 4.000 exemplaren!

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): FI18-20SAMI


Kenmerken: Kopen in NijverdalKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 17728297 Meld aan Aanbodpagina