Bouwpakket Nitinol-motor


sinds 5-7-2021 03:05:07

  • Grote foto bouwpakket nitinol motor verzamelen overige verzamelingen
  • Grote foto bouwpakket nitinol motor verzamelen overige verzamelingen
Grote foto bouwpakket nitinol motor verzamelen overige verzamelingen Grote foto bouwpakket nitinol motor verzamelen overige verzamelingen
prijs: € 34,90
Locatie : Amersfoort  (Utrecht)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Bouwpakket van een werkende Nitinol-motor van grotendeels karton met een warmwateraandrijving.

Nitinol is een legering van de metalen Nikkel (Ni) en Titanium (Ti) in ongeveer gelijke delen, die is ontdekt in 1959 door W.J. Buehler en Frederic Wang. van het Naval Ordnance Laboratory (NOL) van de Amerikaanse marine. Het heeft een heel bijzondere eigenschap, waarvan handig gebruik wordt gemaakt in dit ontwerp. Boven een temperatuur van ongeveer 45 °C wordt het stijf en elastisch als verenstaal, daaronder is het slap en buigbaar als een kunststof vezel. Verder zal het materiaal de vorm die het krijgt boven een temperatuur van 500 °C opzoeken bij lagere temperaturen. Grootschalige toepassingen zijn uitgebleven, maar er zijn toepassingen bedacht in robotgewrichten en in warmtekrachtmotoren.

Het basisprincipe van deze motor is al bedacht in 1985 door Frederic Wang, een van de ontdekkers van Nitinol. De metaaldraad die hier wordt gebruikt zou volmaakt recht zijn boven 45 °C. Hij is echter rond gemaakt en loopt over twee wielen. Als de slappe draad die om het kleine wiel draait, in heet water wordt gebracht, dan recht dat deel van de draad zich en wil van het wiel afdraaien. Dat brengt de wielen aan het draaien. Een eindje verderop koelt de draad weer af en wordt weer slap. Een miraculeus idee, dat fantastisch werkt. Het bleek niet eenvoudig om op grotere schaal tegen een concurrerende prijs een draad te produceren die voor deze toepassing geschikt was. Daarvoor is de hulp van Horst Wagner ingeroepen. Het project is gelukt, maar de draad kent zijn zwaktes. Meer dan 15 tot 20 minuten gebruik achter elkaar wordt afgeraden.
Specificatie

 ● Voorgestanst karton
 ● Stevige constructie uit 4 lagen karton
 ● Luxe goud opdruk
 ● Nitinol draad 0,3 mm dik in ringvorm
 ● Kunststof raderen
 ● Oven en ketel worden gemaakt uit een frisdrankblikje (niet inbegrepen)
 ● Wrijvingsarme hard kunststof lagers
 ● Aangedreven door een waxinelichtje
 ● Nederlandstalige handleiding nog niet beschikbaar
SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden


Kenmerken: Kopen in AmersfoortKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 23886990 Meld aan Aanbodpagina