België 2 Euro 2019 EMI Gekleurd


sinds 28-7-2021 03:02:24

Grote foto belgi 2 euro 2019 emi gekleurd verzamelen munten overige
prijs: € 13,95
Locatie : Nijverdal  (Overijssel)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Het Europees Monetair Instituut (EMI) werd opgericht op 1 januari 1994 en had als doel het oprichten van een Europese eenheid op het gebied van bankwezen. Een Europees Stelsel van Centrale Banken wat met elkaar samenwerkt om een stabiel Europa te verwezenlijken. Het EMI kreeg zelfs rechtspersoonlijkheid! Iedereen kent de ultieme creatie van de EMI, namelijk de EURO. Guldens, Marken, Kronen, Escudo's, Peseta's, Franken, Lires, Schillings, verleden tijd! Een ongelofelijke ontwikkeling binnen Europa. Op 1 Januari werd de Euro ingevoerd en verdween het EMI, in leven werd geroepen de Europese Centrale Bank. Men was zo trots op de EMI dat men zelfs een president verkoos. In totaal zijn er 2 presidenten geweest van de EMI, namelijk: Alexandre Lamfalussy en Willem Frederik Duisenberg. Willem Frederik Duisenberg nam het stuur over vanaf 1997 en werd vervolgens de eerste president van de ECB. Op de voorkant van de munt ziet men een afbeelding van de eerste president Alexandre Lamfalussy prachtig gekleurd weergegeven. Aan de linkerzijkant ziet men de tekst: European Monetary Institute. In het midden van de munt ziet men het jaartal 1994 met daaronder EMI staan. Ook de naam Lamfalussy wordt onder zijn portret weergeven met het jaartal 2019 erbij. Deze gekleurde 2 Euromunt is verpakt in een muntencapsule.
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!
Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Land: België
 ● Levering: Verzenden
 ● Levertijd: 1 dagen
 ● Merk - Algemeen: Merkloos
 ● SKU (eigen artikel code): BE19-2EUR13


Kenmerken: Kopen in NijverdalKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 25725004 Meld aan Aanbodpagina