2011 Zonneweelde Private Selection Shiraz


sinds 26-5-2021 03:10:09

Grote foto 2011 zonneweelde private selection shiraz verzamelen flesjes en doppen
prijs: € 13,34
Locatie : Geleen  (Vlaams-Limburg)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

Mooie paars-rode kleur. In de neus rokerig met peperaroma's. Een royaal palet met kruidige en fruitige ondertonen, waarbij het eikenhout mooi in balans is met fruit. Top Shiraz!

Deze topwijnen van Zonneweelde Vineyards komen van de beste wijngaarden van Slanghoek en worden beperkt gemaakt, slechts 18.000 flessen. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Voor keldermeester Pieter Carstens en zijn team is Zonneweelde een grote uitdaging en de trots van de Breedekloof vallei. In Nederland worden ze geschonken in de beste restaurants,bijvoorbeeld ook in Le Garage in Amsterdam en de Michelensterrenrestaurants Latour in Noordwijk en De Bloemenbeek in De Lutte! Deze wijn vormt niet alleen een goede combinatie met ossenhaas, rundschotels of gebraad, maar ook met harde, oude kaas en grove paté.
Klimaat:

Het klimaat is koeler dan in veel andere gebieden die op 34 graden ten zuiden van de evenaar liggen. Dit komt doordat de koelere Atlantische Oceaan en warmere Indische Oceaan hier samenkomen. Bovendien liggen de wijngaarden in de Breedevalley omgeven door de imposante Slanghoek Mountains waardoor ze veel schaduw genieten en de druiven dus niet overbezond worden.
Bodem:
 Voornamelijk vruchtbaar slib van rivieren, kalksteen en zandsteen.
Vinificatie:

De druivenstokken zijn 18 jaar oud. Handmatig geoogst rond maart. Vinificatie op gekoelde rvs tanks. 24 maanden gerijpt op 85% nieuw Frans eiken, 15% op Amerikaans eiken vaten.

Jaartal: 2011
Brand: Slanghoek Cellar
Titel: Zonneweelde Private Selection Shiraz
Druivensoort: Shiraz
Klass:
Streek: Breedekloof
Land: South-Africa
Kleur: White
Alcohol: 13
Ltr.: 0.75


SPECIFICATIES:
 ● Conditie: Nieuw
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk - Algemeen: Slanghoek Cellar
 ● Import prijs: € 14,04


Kenmerken: Kopen in GeleenKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 25342433 Meld aan Aanbodpagina